Teknik


Motoren må ikke udvikle unødig støj og røg.Motoren må ikke være tilsølet af olie. Udstødningssystemet skal være tæt og sidde fast. Servostyringsmotoren er elektrisk og væsken bliver kontrollere på værkstedet eller skal stå mellem min og maks, hvis den er tilgængelig.

Kølervæske skal stå mellem min og maks. Kølervæsken bruges til at køle motoren, da den er vandkølet. Det er en blanding af vand og frostvæske så det ikke fryser i frostvejr. Hvis der er for lidt kølervæske, kan motoren blive for varm og i værste fald brænde sammen.

Bremsevæske skal stå mellem min og maks hvis der er for lidt væske vil en rød lampe lyse i instrumenterne. Rød lampe i forbindelse med defekte bremser betyder køreforbud.

Oliekontrol. Hiv oliepinden op af motoren.

Tør oliepinden af med en klud eller serviet.

Stik oliepinden ned og hiv den op igen. Olien skal stå mellem min og maks på oliepinden. Både for meget og for lidt olie kan skade motoren.

Sprinklervæske bruges til at rense vinduerne. Der skal være nok sprinklervæske til turen.

Mønster i dæk skal være på mindst 1,6 millimeter riller over hele dækket. Dette kan normalt kontrolleres med at mønsteret ikke er slidt ned til slidbane indikatoren

Dæk og fælge skal være pæne og ubeskadiget. Dækket skal slutte tæt til på fælgen. På dette dæk skal det være monteret så det kører rundt i pilens retning.

På nogle dæk er der ikke retningspile, men inderside og yderside. På dette dæk skal der stå OUTSIDE på siden når det er rigtigt monteret

Nærlys skal oplyse vejen mindst 30 m. Ensfarvet gult eller hvidt lys. Pæren skal sidde rigtigt i så lyset ikke lyser op i luften. Nærlyset skal falde 1% pr meter dvs hvis man går 10 meter væk skal lyskeglen være faldet 10 cm. (f.eks på dit ben). Lyset skal lyse assymetrisk mod højre, dvs lyskeglen er længere i højre side end i venstre.

Positionslys/parkeringslys skal kunne ses på 300 m afstand. Lyset bruges når bilen holder stille på en mørk vej, hvor bilen ikke er oplyst.

Fjernlys skal oplyse vejen mindst 100 mI instrumenterne skal der være en blå kontrollampe der viser fjernlyset er tændt.

1 nummerpladelys. Lyset skal gøre det muligt at læse nummerpladen i mørke på 20m afstand.

2 røde baglygter der kan ses 300 m. Signal6 Blinklys der er lette at se i dagslys.
3 stoplygter der er væsentlig kraftiger end baglygterne, hvis bilen er fra efter 1-4-2000.Hornet skal have en ensartet konstant tone.

Du skal medbringe pas lektionsplan og ansøgning til teoriprøve og køreprøve