First Drive

Kørekort til 17 årige

Kørekort til 17-årige

Fra den 1. januar 2017 kører en 3-årig forsøgsordning, hvor man som 17-årig kan tage kørekort, og derefter køre bil sammen med en erfaren bilist som ledsager, til man fylder 18 år.

Der er tale om en form for mentorordning, der skal gøre yngre bilister mere sikre i trafikken, end de er i dag.

De 17-årige skal igennem nøjagtigt den samme køreundervisning for at få kørekort som 18-årige og ældre skal i dag. Den store forskel er bare, at de ikke må køre alene, før de fylder 18 år. Kom til vores gratis intro og hør mere om forløbet. 

 

Tilmeld dig nu!

Jeg vil tage kørekort som 17-årig

Krav til ledsageren
Ledsageren skal være mindst 30 år. Han/hun skal have haft kørekort til personbil i de seneste 10 år, og i den periode må kørekortet ikke have været frakendt.
Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen. Han eller hun må f.eks. ikke være fuld.

Det er dit ansvar
Det er dit ansvar, at du har fortalt ledsageren om de krav, han/hun skal opfylde for at køre med dig ved rattet. Du skal kunne dokumentere overfor politiet, at du har gjort det. Se her hvordan.

Træn ofte
Det er en god idé at træne så meget som muligt sammen med en eller flere voksne, som du har det godt sammen med, har tillid til og som er gode til at lære fra sig. Så får du god rutine bag rattet og er en mere sikker bilist, når du bliver 18 år og må køre alene.
Når du som 17-årig kører med ledsager, må du kun køre i Danmark.

Tilmeld dig nu!

Udløber forsøgsordningen 1. januar 2020?

Nej, forsøgsordningen har ikke nogen udløbsdato, men vil blive evalueret efter 3 år. Herefter bliver det besluttet, om der skal justeres i reglerne, eller om forsøgsordningen gøres permanent uden ændringer. 

Du kan altså roligt tage kørekort som 17-årig, selv om der er gået 3 år efter forsøget startede. Hvis der bliver lavet ændringer i ordningen, vil dette blive meldt ud i god tid.

Hans stiller store krav, men samtidig er han rigtig behagelig at køre med og god til at rose, når man gør det rigtigt. Jeg har nydt at tage mit kørekort på First Drive.
First Drive
Anine Borger
Rigtig fin lille køreskole med meget fleksible tider. Super fleksibel og individuel tilpasning af undervisningen ift. den enkelte elevs behov. Fem stjerner!
First Drive
Erik Lange
Det har været en stor fornøjelse at køre hos First Drive i København, tæt på Valby. Man får virkelig en succesoplevelse og der bliver stillet store krav. Det gavner til køreprøven!! Jeg vil anbefale First Drive til alle, som jeg kender.
First Drive
Mette Petersen
First Drive thumb up thumb down users

95.35

% Tilfredshed