5/5

Kørekort til
17-årige

Fra den 1. januar 2017 kører en 3-årig forsøgsordning, hvor man som 17-årig kan tage kørekort, og derefter køre bil sammen med en erfaren bilist som ledsager, til man fylder 18 år.

Der er tale om en form for mentorordning, der skal gøre yngre bilister mere sikre i trafikken, end de er i dag.

De 17-årige skal igennem nøjagtigt den samme køreundervisning for at få kørekort som 18-årige og ældre skal i dag. Den store forskel er bare, at de ikke må køre alene, før de fylder 18 år. Kom til vores gratis intro og hør mere om forløbet.

Høj beståelse

Det er vigtigt for os at alle elever får den bedste undervisning, for at bestå prøven

Mindre køreskole

Fordelen ved at vælge en lille køreskole er, at din kørerlærer har tid til alle elever.

Køretimer fra 950,-

Vi tilbyder køreundervisning fra 950,- hvor du får 2 køretimer af kørelektioner á 45 min.

Over 20 års erfaring

Siden 2002 har vores kørerlærer fået nogle dygtige billister på de danske veje.

Høj beståelse

Det er vigtigt for os at alle elever får den bedste undervisning, for at bestå prøven.

Mindre køreskole

Fordelen ved at vælge en lille køreskole er, at din kørerlærer har tid til alle elever.

Køretimer fra 950,-

Vi tilbyder køreundervisning fra 950,- hvor du får 2 køretimer af kørelektioner á 45 min.

Over 20 års erfaring

Siden 2002 har vores kørerlærer fået nogle dygtige billister på de danske veje.

Facebook logo

Baseret på 53 anmeldelser

via Facebook

5/5
Google logo

Baseret på 4 anmeldelser

via Google

5/5
Trustpilot ikon

Baseret på 82 anmeldelser

via Trustpilot

5/5
First drive favicon

Lovpakke

DKK14.775
DKK 13 475
  •  

Det får du med:

Jeg vil tage kørekort som 17-årig

Krav til ledsageren
Ledsageren skal være mindst 30 år. Han/hun skal have haft kørekort til personbil i de seneste 10 år, og i den periode må kørekortet ikke have været frakendt.
Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen. Han eller hun må f.eks. ikke være fuld.

Det er dit ansvar
Det er dit ansvar, at du har fortalt ledsageren om de krav, han/hun skal opfylde for at køre med dig ved rattet. Du skal kunne dokumentere overfor politiet, at du har gjort det. Se her hvordan.

Træn ofte
Det er en god idé at træne så meget som muligt sammen med en eller flere voksne, som du har det godt sammen med, har tillid til og som er gode til at lære fra sig. Så får du god rutine bag rattet og er en mere sikker bilist, når du bliver 18 år og må køre alene.
Når du som 17-årig kører med ledsager, må du kun køre i Danmark.

First Drive Køreskole

Det siger vores kunder

5/5
Kvote billede

Jeg tog mit kørekort hos Hans og han er meget pædagogisk, er god til at lære fra sig og hyggelig at snakke med. Hans bil kører dejligt og har mange lækre features. Jeg følte mig godt rustet på prøvedagen og bestod første gang. Jeg vil klart anbefale First Drive.

Katrine

Via Facebook

Kvote billede
God køreskole for mennesker der vil behandles som de voksne mennesker de er. Min datter har fået rigtig god behandling og hjælp. Jeg kan varmt anbefale denne køreskole.
Google logo

Kim

Via Google

Citat

Jeg valgte at tage mit kørekort hos First Drive, fordi jeg havde læst her på Trustpilot, at Hans var en rolig og tålmodig lærer. Det har jeg IKKE fortrudt. Hans er nemlig en støttende og kompetent kørelærer. Han har både lært mig at køre bil og nok at så vigtigt fået mig til ikke at være bange bag rattet. Jeg bestod både teori- og køreprøve i første forsøg.
Med et lille teorihold var det muligt at stille spørgsmål og snakke om emnerne på en anden måde. Og timerne i bilen var en god oplevelse. Jeg kan anbefale Hans til alle – både til unge og til de, der som jeg er lidt ældre, når de skal tage kortet. Tak for et godt forløb!

Trustpilot ikon

Anna

Via Trustpilot

Kørekort som 17-årig: Krav, regler og priser

I 2017 blev det muligt for 17-årige at tage kørekort til personbil. I følgende afsnit kan du finde information om kravene til både føreren og ledsageren. Vi vil også afsløre om der er ekstra omkostninger forbundet med at tage kørekort som 17-årig samt andre relevante trafikregler, du skal være opmærksom på.

Hvornår kan du starte på kørekort som 17-årig?
Mange ser frem til at få deres kørekort og kan næsten ikke vente fra de når en alder af 16 år. Du kan dog først starte på kørekortet 3 måneder før din 17 års fødselsdag. Det vil sige, du kan tilmelde dig vores næste holdstart, når du er 16 år og 9 måneder gammel.

Hvad koster kørekortet som 17-årig?
Når du tager kørekort som 17-årig, er uddannelsen ikke anderledes i forhold til en person på 18 år eller ældre. Du vil stadig skulle gennemgå de samme antal teori- og kørelektioner. Dette inkluderer 29 teorilektioner, 16 køretimer, 4 manøvrelektioner og 4 køretekniske lektioner. Derudover skal du også tage den samme teori- og køreprøve som personer over 18 år.

Da antallet af lektioner til teori og kørsel er ens for alle, vil prisen for kørekortet som 17-årig være den samme som for andre aldersgrupper.

Udløber forsøgsordningen 1. januar 2020?

Nej, forsøgsordningen har ikke nogen udløbsdato, men vil blive evalueret efter 3 år. Herefter bliver det besluttet, om der skal justeres i reglerne, eller om forsøgsordningen gøres permanent uden ændringer.

Du kan altså roligt tage kørekort som 17-årig, selv om der er gået 3 år efter forsøget startede. Hvis der bliver lavet ændringer i ordningen, vil dette blive meldt ud i god tid.

Tilmeld dig kørekort som 17-årig